Tehokkuutta ja suorituskykyä yli 30 vuoden kokemuksella!

Erikoiskaasut

Toimitamme erikoiskaasut ja -tarvikkeet vaativiinkin tarpeisiin, kaikkialle Suomeen. Kauttamme hoituvat myös täydennykset säännöllisin toimitusväliajoin. Lisäksi maahantuomme, myymme ja huollamme erilaiset kaasukomponentit, kuten paineensäätimet, kaasukeskukset ja venttiilit. Käytämme laadukkaita tuotteita ja alan viimeisintä teknologiaa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Toimitamme erikoiskaasut ja -tarvikkeet kaikkialle Suomeen

Vuosikymmenten kokemuksemme vaativien erikoiskaasutuotteiden- ja palveluiden parissa takaa, että jokainen asiakas saa meiltä parasta mahdollista asiantuntijuutta.

Kysy lisää soittamalla numeroon 09 274 7210!

Kaasujakelujärjestelmän kaasupulloja.

Erikoiskaasut ja -tarvikkeet juuri asiakkaan tarpeisiin

Palvelemme jokaista asiakastamme erittäin henkilökohtaisesti, jotta löydämme varmasti yrityksesi tarpeisiin parhaiten sopivan kaasuratkaisun. Toimitamme kaasuja muun muassa erilaisille päästömittausyrityksille, lääketeollisuuden sekä puolijohdeteollisuuden tarpeisiin.

Olemme erinomainen yhteistyökumppani, kun vaatimuksena on täydellinen puhtaus tai tarkat pitoisuudet. Erikoisosaamisemme on vaativien erikoiskaasutuotteiden- ja palveluiden toteuttamisessa. Valitessasi meidät yhteistyökumppaniksi voit luottaa siihen, että asiantuntijuus on erittäin korkealla tasolla.

Autamme sinua mielellämme sopivimman ratkaisun löytämisessä!

Rakennamme ja toimitamme kaasuverkostot- ja keskukset

Rakentamamme ja toimittamamme kaasuverkostot, kaasukeskukset, säätimet, venttiilit ja muut komponentit vastaavat kaikkia puhtaudelle ja tekniselle toimivuudelle asetettuja vaatimuksia ja standardeja. Kaasuntoimittajasta riippumatta toteutamme erikoiskaasuverkostot ammattitaidolla alusta loppuun ja huolehdimme myös niiden toimivuudesta käytön aikana.

Asennustoimintamme täyttää standardin ISO 3834-2:2005 vaatimukset ja on Kiwa Inspecta Oy:n sertifioima.

 Erikoiskaasujakelujärjestelmä.

Erikoiskaasut tuotanto- ja tuotekehityskäyttöön

Toimitamme omasta, Tuusulassa sijaitsevasta varastostamme kaasuja asiakkaillemme ympäri Suomen. Tuotanto- ja tuotekehitystyössä laboratorio- ja erikoiskaasujen saatavuuden on oltava saumaton. Luotettavan toimintamallimme ansiosta voidaan varmistaa yrityksesi tarvitsemien erikoiskaasujen saatavuus.

Alla olevasta luettelossa ovat yleisimmät toimittamamme puhtaat kaasut. Klikkaamalla kaasun nimeä saat lisätietoja tuotteesta.

AArgonAmmoniakkiAsetyleeni
DDityppioksidi
EEtaaniEteeni
HHappiHeliumHiilidioksidiHiilimonoksidi
IIso-Butaani
KKrypton
MMetaani
NNeon
PPropaaniPropeeni
RRikkiheksafluoridi
TTyppi
VVety

Kaasuseokset

Kaikki seokset valmistetaan käyttämällä tarkkoja ja kustannustehokkaita menetelmiä. Valmistus noudattaa ISO 6141 standardia, joka takaa jäljitettävyyden alkuperäisiin täyttötietoihin, kuten pullonumerot, valmistustiedot, yksittäisen kaasukomponentin paino, kromotografian ja spektroskoopin analyyttiset tiedot. Tuotannon laatujärjestelmä noudattaa ISO 9000 standardia.

Kaasuseoksia voidaan käyttää mm. seuraavissa käyttötarkoituksissa:

Analyysi

 • Helium/Vety -seos (60/40)
 • Synteettinen ilma
 • Argon/Metaani (90/10), (95/5)

Päästömittaus

 • Ilmanpäästömittaukset: puhtaat kaasut ja -seokset
  ppb seokset; typen oksidit (NOx), rikkiyhdisteet (SO2), hiilivedyt (CnHm), BTX -yhdisteet
 • Monikomponentti emissiomittaukset: puhtaat kaasut ja -seokset
  hiiliyhdisteille (CO, CO2), NOx, SO2, HCl, HF, metallit ja VOC
 • Pakokaasupäästömittaukset: puhtaat kaasut  ja -seokset
  CO, CO2, C3H8, NO

Tyytyväiset (300 bar:n ICP-plasman) käyttäjät

Argonia käytetään ICP -plasmoissa suojakaasuna. Vaikka plasmat ovatkin kehittyneet, niin kaasun kulutus on usein sitä luokkaa, että pullovaihto tapahtuu usein. Tämä aiheuttaa enemmän työtä pullonvaihdoista vastaaville ja mahdollisesti pullojen lisäämistä järjestelmään.

Olemme saaneet useita tyytyväisiä asiakkaita, jotka ovat ottaneet 300bar:n Argon pullot käyttöön. Fyysisesti 200 barin pullojen kanssa samankokoisissa pulloissa on n. 50% enemmän kaasua, joka tuo mm. seuraavia etuja:

 • parempi kaasun käyttöaste (vähemmän pullonvaihtoja, vähemmän huuhtelutoimenpiteitä)
 • pienempi riski saada epäpuhtauksia järjestelmään
 • pienempi kaasupullovarasto
 • vähemmän kaasupullojen käsittelyjä
 • vähemmän loukkaantumisriskejä
 • pienempi vuokrapullomäärä
 • pienempi jäännöskaasunmäärä

Elektroniikkakaasut vaativiin kohteisiin

Elektroniikkateollisuudessa on prosessissa käytettävien kaasujen puhtaus tärkeä tekijä. Jotta erikoiskaasu soveltuu käytettäväksi teollisissa prosesseissa, tulee sen läpäistä tarkat testit ja laatukriteerit. Jatkuva kehitystyö ja korkean laadun asettamat paineet edellyttävät, että tuotantokatkoksiin tai reklamaatioihin ei ole varaa. Tästä syystä tuotannossa käytettävä erikoiskaasu ei saa hidastaa prosessia tai aiheuttaa katkoksia tuotantoon. Puhdas ja laadukas erikoiskaasu on keskeisellä sijalla useissa tuotekehitykseen ja valmistukseen liittyvissä prosesseissa.

Yrityksesi tarvitsema erikoiskaasu toimitetaan suoraan omasta Tuusulassa sijaitsevasta varastostamme. Toimintamallimme takaa nopeat ja varmat toimitukset.

Ota yhteyttä

Kari Tenkanen

Kaasut, myynti

Puh. 0500 301 516
kari.tenkanen@teknohaus.fi

Maritta Nikkilä

Kaasut, myynti, tilaukset ja toimitukset

Puh. 040 776 7710
maritta.nikkila@teknohaus.fi

Teknohaus logo

Suomen Teknohaus Oy
PL172, Ojakärsämöntie 5
04301 TUUSULA

Myynti, huolto, toimitukset
Palvelemme arkisin klo 8-16
Puh 09 274 7210
info@teknohaus.fi

Copyright © 2024 Suomen Teknohaus Oy
Jätä yhteydenottopyyntö