Tehokkuutta ja suorituskykyä yli 30 vuoden kokemuksella!

Erikoiskaasulaitteet ja kaasukeskukset

Maahantuomme, myymme, asennamme ja huollamme pitkällä kokemuksella erilaiset erikoiskaasulaitteet, kaasukomponentit, kuten paineensäätimet, kaasukeskukset ja venttiilit.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Käyttämällä kuhunkin käyttötarkoitukseen suunniteltuja erikoiskaasujärjestelmiä voimme taata, että kaasun käyttöpisteessä saavutetaan puhtauden lisäksi myös tarvittu paine ja virtaus. 

Käytämme laadukkaita tuotteita ja alan viimeisintä teknologiaa. Kaikki laitteemme on suunniteltu vaativimmilla kansainvälisillä standardeilla ja kattavasti tiiveystestattuina.

Jyvaskylan-yliopisto

Kaasukeskukset

Tarvitsetko kaasukeskusta tai erilaisia kaasukomponentteja?

Rakennamme ja toimitamme kaasuverkostot, automaattiset kaasukeskukset, kaasukeskukset, säätimet, venttiilit ja muut komponentit. Kaasuntoimittajasta riippumatta toteutamme erikoiskaasuverkostot ammattitaidolla alusta loppuun ja huolehdimme myös niiden toimivuudesta käytön aikana.

Kaikki rakentamamme ja toimittamamme tuotteet vastaavat niiden puhtaudelle ja tekniselle toimivuudelle asetettuja vaatimuksia ja standardeja.

Meillä on vuosikymmenten kokemus kaasukeskuksista ja -tarvikkeista

Yli 30 vuoden kokemuksella tiedämme, mitä vaaditaan putkistojärjestelmien komponenteilta, puhtaudelta ja tiiveydeltä, jotta saatavan kaasun puhtaus ja ominaisuudet pysyvät halutunlaisina aina lähteestä käyttötarkoitukseen saakka.

Kokeneen asennustiimimme hitsaus- ja operaattoripätevyydet päivitetään säännöllisesti. Vuosittainen koulutusohjelma takaa tuoreimmat tiedot jokaisesta laitteestamme.

Asiakaskuntamme on erittäin monipuolinen. Olemme toimittaneet satoja erikoiskaasujärjestelmiä Suomen tutkimusteollisuuteen eri aloille, kuten elektroniikka-, muovi-, öljy-, kemian-, elintarvike-, lääke- ja metalliteollisuuteen.

Palvelemme mielellämme eri kokoluokan asiakkaita! Palvelemme jokaista asiakasyritystämme erittäin henkilökohtaisesti. Toimitamme tarvitut kaasukomponentit ja muut tuotteet varmasti ja yhdessä sovitun aikataulun mukaisesti.

Aurum-VAC-putkistot

Erikoiskaasuseoksemme valmistetaan tarkoilla ja tehokkailla menetelmillä

Kaikki tarjoamamme erikoiskaasuseokset valmistetaan käyttämällä tarkkoja ja kustannustehokkaita menetelmiä. Valmistus noudattaa ISO 6141 -standardia, joka takaa jäljitettävyyden alkuperäisiin täyttötietoihin. Siten saatavilla on esimerkiksi pullonumerot, valmistustiedot, yksittäisen kaasukomponentin paino, kromotografian sekä spektroskoopin analyyttiset tiedot. Tuotannon laatujärjestelmä noudattaa ISO 9000 -standardia.

Erikoiskaasuseoksia voidaan hyödyntää muun muassa seuraavissa käyttötarkoituksissa:

Analyysi:

 • Helium/Vety -seos (60/40)
 • Synteettinen ilma
 • Argon/Metaani (90/10), (95/5)

Päästömittaus:

 • Ilmanpäästömittaukset: puhtaat kaasut ja -seokset ppb seokset; typen oksidit (NOx), rikkiyhdisteet (SO2), hiilivedyt (CnHm), BTX -yhdisteet
 • Monikomponentti emissiomittaukset: puhtaat kaasut ja -seokset hiiliyhdisteille (CO, CO2), NOx, SO2, HCl, HF, metallit ja VOC
 • Pakokaasupäästömittaukset: puhtaat kaasut ja -seokset CO, CO2, C3H8, NO

Argonia käytetään mm. ICP -plasmoissa suojakaasuna. Vaikka plasmat ovat kehittyneet, kaasun kulutus on yleensä sen verran runsasta, että pullo on vaihdettava usein. Useat tyytyväiset asiakkaamme ovat ottaneet käyttöönsä 300bar:n Argon-pullot. Fyysisesti 200 bar:in pullojen kanssa samankokoisissa pulloissa on noin 50 % enemmän kaasua, mikä antaa sille muun muassa seuraavia etuja:

 • parempi kaasun käyttöaste (vähemmän pullonvaihtoja, vähemmän huuhtelutoimenpiteitä)
 • pienempi riski saada epäpuhtauksia järjestelmään
 • pienempi kaasupullovarasto
 • vähemmän kaasupullojen käsittelyjä
 • vähemmän loukkaantumisriskejä
 • pienempi vuokrapullomäärä
 • pienempi jäännöskaasunmäärä

Elektroniikkateollisuudessa on prosessissa käytettävien kaasujen puhtaus tärkeä tekijä. Jotta erikoiskaasu soveltuu käytettäväksi teollisissa prosesseissa, tulee sen läpäistä tarkat testit ja laatukriteerit.

Jatkuva kehitystyö ja korkean laadun asettamat paineet edellyttävät, että tuotantokatkoksiin ei ole varaa. Erikoiskaasu ei saa koskaan hidastaa tai hankaloittaa prosessia, vaan puhdas ja laadukas erikoiskaasu on lähtökohta monille tuotekehitykseen ja valmistukseen liittyville prosesseille.

Yrityksesi tarvitsema erikoiskaasu toimitetaan sinulle suoraan omasta Tuusulassa sijaitsevasta varastostamme.

Toimintamallimme takaa nopeat ja luotettavat toimitukset!

Erikoiskaasut kauttamme

Tarvittaessa Teknohaus toimittaa käyttöösi myös tarvitsemasi erikoiskaasut säännöllisin toimitusväliajoin. Toimitamme varastostamme kaasuja eri alojen asiakkaillemme ympäri Suomea.

Laitteet

Kaasukeskukset
Automaattinen kaasukeskus
yhden pullon kaasukeskukset, kahden tai useamman pullon kaasukeskukset puoliautomaattiselle tai täysautomaattisella puolenvaihdolla, kromattu messinki, haponkestävä teräs, Spectron
Ottopisteetseinälle, pöydälle, vetokaappiin, kromattu messinki, haponkestävä teräs, Spectron
LinjasäätimetSpectrolab, Spectrocem, Spectropur
Venttiilitpuhdaskaasu Spectrolab
UHP-säätimet Spectropur
Suodattimethapen poistoon, kosteuden poistoon, hiilivetyjen ja öljyhöyryjen poistoon
HälytysjärjestelmätFloAlarm, FloControl 
Putket ja putkenosatDockweiler, TCC, Finetron, Ultron, Safetron, Weldtron, BPE

Komponentit

Liittyykö toimialasi:

ElektroniikkateollisuusTutkimus ja kehitysJoku muu
-puolijohde-ympäristönmittaus
-anturi-biotekniikka
-optiikka-elintarvike teollisuus 
-lääketeollisuus
-analytiikka
-päästömittaus
-petrokemianteollisuus
-paperi teollisuus
-kemian teollisuus

Tutustu tarkemmin

Ota yhteyttä

Kari Tenkanen

Myynti

Puh. 0500 301 516
kari.tenkanen@teknohaus.fi

Timo Jämsen

Asennus ja huolto

Puh. 040 553 1960
timo.jamsen@teknohaus.fi

Teknohaus logo

Suomen Teknohaus Oy
PL172, Ojakärsämöntie 5
04301 TUUSULA

Myynti, huolto, toimitukset
Palvelemme arkisin klo 8-16
Puh 09 274 7210
info@teknohaus.fi

Copyright © 2024 Suomen Teknohaus Oy
Jätä yhteydenottopyyntö