Tehokkuutta ja suorituskykyä yli 30 vuoden kokemuksella!

Koneen liikkeen vaikutus XPR300 plasmaleikkauslaitteen leikkauslaatuun

Julkaistu alun perin 19.9.2017
Julkaisija Hypertherm

Käännöksen julkaisu 19.2.2018
Käännös Suomen Teknohaus Oy

XPR300 plasmavirtalähde on huipputekniikkaa sisältävä erittäin kehittynyt ja hienostunut leikkausjärjestelmä, joka perustuu vuosien ja lukemattomien tuhansien tuntien kehitystyöhön, validiointiin ja testaukseen. Ilman hyvää leikkauskonetta XPR300 on kuitenkin hyödytön hyvin suunniteltu kokoonpano teräslevyä, kuparia, elektroniikkaa, johtoja, kaapeleita, letkuja, venttiileitä ja muita komponentteja. Se voi luoda lisäarvoa ja tuottaa etuja omistajalleen vain, kun kokonaisuus on kunnossa. Leikkauskone, johon XPR300 integroidaan ja sen tuottama laatu, ovat ratkaisevan tärkeitä koko järjestelmän suorituskyvylle. Seuraavassa on tietoa, joka auttaa ymmärtämään koneen liikkeen ja plasmajärjestelmän välisen suhteen tärkeyden.

Kuvitellaan, että sinulla on Formula 1 kilpa-auton moottori autotallin lattialla. Maksoit siitä paljon, mutta siitä ei ole hyötyä, koska se ei ole asennettuna ja integroituna auton runkoon eikä ripustus- ja siirtojärjestelmään. Jos asennat Formula 1 -moottorin tavalliseen katuauton runkoon, mikä olisi tulos? Sinulla on moottori, joka pystyy äärimmäisen suorituskykyyn, mutta auton muut osat eivät. Moottorin suorituskykyä heikentäisi ajoneuvon rungon ja jousituksen puutteet. Moottori pakottaisi rungon ja jousituksen paljon pidemmälle kuin mihin ne on suunniteltu. Tulokset eivät olisi kauniita. Itse asiassa katuauton runko ja kokoonpano toimisivat paremmin tavallisen 2,5 tai 3,0 litran moottorin kanssa, joka olisi optimoitu tällaiseen runkoon.

XPR300 plasmavirtalähteen integrointi leikkauskoneeseen, joka ei tuota hyvää liikettä tai joka on suunniteltu alhaisemman suorituskyvyn omaavalle plasmajärjestelmälle, on samanlainen tilanne kuin edellä oleva esimerkki. Se ei tuota optimaalisia tuloksia eikä tarjoa suorituskykyä, jota varten plasmajärjestelmä on suunniteltu. Todennäköisesti, saat parempia leikkaustuloksia käyttämällä tällaisessa leikkauskoneessa edullisempaa plasmavirtalähdettä.

XPR300 plasmavirtalähteessä on uusia X-Definition prosesseja, joista osa tuottaa plasmaan lähes 70 000 A/neliötuumalle (110 A/mm2) olevan valokaaritiheyden. Tämä korkean suorituskyvyn valokaari paljastaa paljon todennäköisemmin liikkeen ongelmat kuin perinteinen plasmavalokaari, jonka valokaaritiheys on alhaisempi. XPR300 on myös suunniteltu tuottamaan korkealaatuista leikkausjälkeä suuremmilla leikkausnopeuksilla. Mitä nopeammin koneen täytyy liikkua, sitä todennäköisesti koneen liikkeen rajallisuudet näkyvät leikkausjäljessä.

Mitkä ovat tärkeimmät vaatimukset koneen liikkeelle, joita on otettava huomioon XPR300-järjestelmää ostettaessa? Seuraavassa on muutamia keskeisiä ohjeita, jotka on otettava huomioon käytettäessä laitetta kohtalaisilla leikkausnopeuksilla 1270 mm/min (55 ipm).

  • Pituus- ja poikittaisakselin nopeuden ylityksen on oltava alle 10%, jotta saadaan aikaan optimaalinen leikkauslaatu kulmiin ja nurkista suorakulmaisia.
  • Pituusakselin kiihdytyksen tulee olla vähintään 40 mG käsittelemään kaikkia True Hole -prosesseja. Tämä suurempi kiihtyvyys myös vähentää tuotantoaikaa ja varmistaa, että valokaari saavuttaa optimaalisen nopeuden. Suuremmat kiihtyvyysluokat yleensä tarkoittavat parempaa liikettä.
  • Pituus- ja poikittaisakselin virheen poikkeama ei saa olla suurempi kuin 0,25 mm (0.010 ”). Tällä varmistetaan, että plasman käynnistys- ja pysäytysajoitus on yhdenmukainen koneen liikkeen kanssa hyvän leikkauslaadun ja True Hole -suorituskyvyn kanssa.
  • Tasakulun virheen pituusliikkeen akseleilla on oltava alle 0,08 mm (0,003 ”), jotta pituusliikkeen akselit tuottavat johdonmukaisia ​​tuloksia.
  • Suurin poikkeama radasta ei saa olla suurempi kuin 0,05 mm (0,002 ”) 6 mm: n (0,25”) reiällä, jotta leikkaustarkkuus olisi korkea.
  • Pyöreyden on oltava alle 0,23 mm (0,009 ”), jotta saadaan aikaan hyvä laatuisia ja pyöreitä reikiä.
  • Leikkuukoneen pitäisi pystyä sujuvasti ja tarkasti seuraamaan jopa 6350 mm/min (250 ipm) nopeudella, jotta kaikki XPR300:n tarjoamat prosessit voitaisiin hyödyntää täysimääräisesti.

Yhteenveto

XPR300-plasmajärjestelmän käyttö leikkauskoneessa, joka on varustettu parhaimmalla CNC: llä ja ohjelmistolla, ei takaa optimaalisia leikkaustuloksia. Leikkauskoneen laatu ja suorituskyky ovat itse asiassa ratkaisevia. Jos haluat maksimoida XPR-järjestelmään tekemäsi investoinnin, sinun on myös panostettava leikkauskoneeseen, joka on suunniteltu vastaamaan plasmavirtalähteen suorituskykyä. Konehankinnan yhteydessä sinun on kysyttävä konetoimittajalta koneen liikkumiskyvystä ja varmistaa leikkaustulokset. Vaikka hyvä kone yhdessä XPR 300:n kanssa maksaa enemmän, maksaa se itsensä takaisin vähentäen kappaleille tehtäviä leikkauksen jälkeisiä toimenpiteitä, lisäämällä joustavuutta tuotantoon, parantamalla tuottavuutta ja pienentämällä kustannuksia.

Lue alkuperäinen englanninkielinen artikkeli (linkki Hyperthermin sivuille)

Teknohaus logo

Suomen Teknohaus Oy
PL172, Ojakärsämöntie 5
04301 TUUSULA

Myynti, huolto, toimitukset
Palvelemme arkisin klo 8-16
Puh 09 274 7210
info@teknohaus.fi

Copyright © 2024 Suomen Teknohaus Oy
Jätä yhteydenottopyyntö