Tehokkuutta ja suorituskykyä yli 30 vuoden kokemuksella!

Vaasan yliopistolle kalibrointikaasujärjestelmä

Vaasan yliopistolle kalibrointikaasujärjestelmä
Vaasan Yliopisto on tyytyväinen Teknohausin kalibrointikaasujärjestelmiin

Suomen Teknohaus toteutti energialaboratorion kalibrointikaasujärjestelmän Vaasan Yliopistolle.  Lisäksi Vaasaan tehtiin erillinen kaasukontti, jossa on muun muassa akkupulloperiaatteella toimiva kaasukeskus. 

Polttomoottorialan soveltavalle ja perustutkimukselle on viime vuosina ollut kasvava tarve tiukentuneiden ympäristövaatimusten, uusien polttoaineiden ja uusiutuvan sähköntuotannon kasvun vuoksi. Vaasan yliopiston yhteyteen perustetun Vaasa Energy Business Innovation Centren eli VEBIC-laboratorion tarkoituksena on edistää polttomoottori-, polttoaine- ja energiateollisuuden tutkimus- ja kehitystoimintaa Suomessa. Uudet, monipuoliset laboratoriot avaavat Vaasan yliopistolle ainutlaatuisen mahdollisuuden laajentaa ja kehittää polttomoottori- ja polttoainetutkimusta. 

Moderneihin laboratorioihin tarvittiin alan luotettavimmat mittalaitteiden kalibrointikaasujärjestelmät, joiden toimittajaksi ja asentajaksi valikoitui kilpailutuksen jälkeen Teknohaus. Projekti käynnistyi joulukuussa 2016 laboratorioiden käyttöpisteiden asennustöillä. 

– Normaalisti projektit tehdään niin sanotusti alhaalta ylös, mutta koska tässä hankkeessa oli kaasupullojen säilytystilojen toteutus vielä avoinna, aloitimme asennukset käyttöpisteiden päästä, Kari Tenkanen Teknohausilta toteaa.

Kalibrointikaasujärjestelmä valmistui VEBIC:ille maaliskuussa 2017, mihin yliopistolla oltiin erittäin tyytyväisiä. Aikataulussa pysymisen lisäksi Teknohaus sai positiivista palautetta ongelmitta sujuneista asennuksista. 

– Käyttö on sujunut ongelmitta ja tämä on yksi niistä harvoista hankkeista, joissa ei ole ollut mitään huomautettavaa, kehuu Vaasan yliopiston projektipäällikkö Janne Suomela

Automaattinen kaasukontti

Kalibrointikaasujärjestelmän lisäksi Teknohaus toteutti Vaasan yliopistolle metallikontista tehdyn kaasuvaraston. Varaston erikoisuutena on akkupulloperiaatteella toimiva Argon-pullopatterikeskus, joka täyttää kiinteästi toisella puolella olevat argon-pullot. Menetelmä on tehokas, sillä sen avulla voidaan säästää kuluja pidemmällä aikavälillä. 

Teknohaus logo

Suomen Teknohaus Oy
PL172, Ojakärsämöntie 5
04301 TUUSULA

Myynti, huolto, toimitukset
Palvelemme arkisin klo 8-16
Puh 09 274 7210
info@teknohaus.fi

Copyright © 2024 Suomen Teknohaus Oy
Jätä yhteydenottopyyntö