Tehokkuutta ja suorituskykyä yli 30 vuoden kokemuksella!

Jykin hienosuihkuplasma nopeutti tuotantoa

Jykin hienosuihkuplasma nopeutti tuotantoa

Laser-leikkeiden korvaaminen plasmaleikkeillä on tuonut säästöjä ja nopeuttanut Jyki Oy:n tuotantoa laadusta tinkimättä.

Jyki Oy hankki aiemmin kaiken laser-leikattuna ulkopuoliselta alihankkijalta. Nyt hienosuihkuplasmakoneella he ovat pystyneet laadukkaasti korvaamaan laser-leikkeet lähes täysin, mikä on myös nopeuttanut tuotantoa. Ainoastaan pieniä, hankalasti käsiteltäviä kappaleita ostetaan edelleen alihankkijalta laser-leikattuna. Näin investoimalla plasmaleikkauskoneeseen saavutettiin tarvittava leikkauslaatu ja huomattavia säästöjä osavalmistuksen kustannuksia.

Kuorma-autojen perävaunuja ja niiden alustoja Längelmäellä valmistava Jyki Oy hankki Suomen Teknohausin valmistaman Thermcut CD2500-hienosuihkuplasmaleikkauskoneen. Toimitus sisälsi myös leikkausohjelmiston sekä savukaasujen suodatuksen.

Yhdessä kokonaisuus mahdollistaa plasmaleikkauksen nykyaikaisten tekniikoiden käytön, jolloin saavutetaan paras mahdollinen plasmaleikkauslaatu.

– Leikkaamme sillä perävaunun osia; pääasiassa 3-20 millimetrin vahvuisia teräslevyn kappaleita.

Aiemmin ostimme leikkaukset alihankkijalta, mutta tätä nykyä pystymme tekemään lähes kaikki leikkeet itse. Ulkopuolisella teetämme ainoastaan pienet, hankalasti käsiteltävät kappaleet, kertoo Jykin hitsauskokoonpanon työnjohtaja Jari Partala.

Nopeuttaa tuotantoa

Jyki Oy valmistaa vuodessa noin 300 perävaunua, joten plasmaleikkuri on tiiviissä päivittäisessä käytössä. Partala kertoo, että vaikka yhteistyö alihankkijoiden kanssa sujuikin hyvin, leikkeiden tilauksesta niiden tehtaalle saapumiseen meni useita työpäiviä. Tämä luonnollisesti hidasti ja hankaloitti töiden valmistumista.

– Nyt hommat etenevät huomattavasti nopeammin ja joustavammin. Suunnitelman ja piirustusten saamisesta valmiiksi leikkeeksi kuluu parhaimmillaan vain muutama tunti. Esimerkiksi piirustuksia täsmennettäessä on tärkeää, että mallikappaleet pystytään valmistamaan nopeasti.

Nykyaikaista plasmateknologiaa

Thermcut plasmaleikkauskone edustaa nykyaikaista plasmateknologiaa. Pronest-ohjelmalla sijoitellaan leikattavat kappaleet ja asetetaan leikkausparametrit parhaan leikkauslaadun saamiseksi.

– Myös itse leikkaus on nopeaa, ja leikkausjälki hyvä.

Hän kiittelee konetta myös käyttömukavuudesta ja energiatehokkuudesta.

– Kone on varustettu tehokkaalla Kappa-alaimupöydällä ja –suodattimella, joka imee plasmaleikkauksessa syntyvän savun ja ohjaa suodatetun ilman hallitilaan. Tämä säästää lämmitysenergiaa etenkin talvisin. 

Hankinta kannatti myös taloudellisesti

Partalan mukaan myös leikkurin huolto on sujunut sutjakkaasti.

– Teknohausilla on siihen paras tieto, taito ja välineet, joten olemme tilanneet vuosittaisen huoltopalvelun sieltä.  Tilaamme leikkuriin Teknohausilta myös vara- ja kulutusosat. 

Jari Partala sanoo, että kaiken kaikkiaan laite on toiminut loistavasti.

– Olemme hankintaamme tyytyväisiä. Oma leikkuri on ollut järkevää myös taloudellisesti. Kolmen vuoden käyttökokemusten ja hintaseurannan mukaan se on jo hankkinut hintansa takaisin.

Teknohaus rererenssi

Teknohaus logo

Suomen Teknohaus Oy
PL172, Ojakärsämöntie 5
04301 TUUSULA

Myynti, huolto, toimitukset
Palvelemme arkisin klo 8-16
Puh 09 274 7210
info@teknohaus.fi

Copyright © 2024 Suomen Teknohaus Oy
Jätä yhteydenottopyyntö