Hitsauksen apuvälineet

Teknohausilta saat myös laajan valikoiman hitsauksen apuvälineitä.

Orbitalum-putkisahat ja -sorvit

Helppokäyttöiset, varmatoimiset ja taatusti suoran leikkaustuloksen tekevät putkisahat. Saatavana myös erikoisteriä, joilla voidaan tehdä hitsausviiste katkaisun yhteydessä.

  • Putkihalkaisijat Ø 5 – 508 mm
  • Ainevahvuudet 0.5 – 15 mm 

Putkisorvit ja putkenpään tasauslaitteet

  • Putkihalkaisijoille Ø 3.18 – 500 mm
  • Ainevahvuuksille max 30 mm
  • Tarkka työstöjälki eri halkaisijaisiin ja seinämävahvuisiin putkiin materiaalista riippumatta
  • Sorvin pakkaan voidaan kiinnittää kerralla jopa neljä terää, joka mahdollistaa yhdellä työstökerralla I , V , Y ja U seevien sorvauksen ja putken sisäpuolen oikaisun
  • Sorvit ja sahat on helppo kuljettaa ja käyttää niin verstailla kun asennuskohteissa

Elektrodin-teroitin

Kevyt kädessä pidettävä teroitin, jolla voi teroittaa neljään eri kulmaan kuutta eri kokoista elektrodia. Laitteella voi myös katkaista eletrodin sekä tasoittaa teroitetun pään. Lisävarusteena on saatavana pölysuoja, joka kerää hiontapölyn.

Jäännöshappimittarit

Jäännöshappimittarilla voidaan varmistua riittävästä hitsattavan putken sisäpuolisesta suojakaasutuksesta. Mittari kytketään putkesta poistuvaan suojakaasuvirtaukseen, josta mitataan siinä oleva happipitoisuus. Mittarit kykenevät mittaamaan happipitoisuuden alle 20ppm, joka on yleensä riittävä taso hitsauksen aloittamiseen.

Hitsauskamerat

Automaattisen hitsauksen valvontaan soveltuva korkeita lämpötiloja ja kirkasta valoa kestävä kamera. Hitsausta voi seurata jopa 25 metrin päästä LCD-monitorista. Kamera on saatavissa joko mustavalko- tai väriversioina.

Kaasutustulpat

Hitsauksen aiheuttama hapettuma putken sisäpuolella voidaan estää hyvällä suojakaasutuksella. Suojakaasutus on helpointa hoitaa kaasutustulpilla, jotka varmistavat riittävän tiiveyden ja paineen putken sisällä sekä säästävät kaasun kustannuksissa.

Putkimateriaalista ja -koosta riippuen kaasutustulppia on saatavissa muovisina tai alumiinisina. Tiivistysmateriaali on lämmönkestävää kumia, silikonia tai nitriili ja Viton.

Putkikoon ollessa suuri tai hitsauspaikan ollessa vaikea, voidaan käyttää pullistuvia kaasutustyynyjä. Tyynyt asennetaan paikalleen ennen osien silloitusta ja ne täytetään suojakaasulla. Isoissa putkissa tämä vähentää suojakaasun kulutusta merkittävästi. Osa suojakaasusta virtaa tyynyjen läpi, jolloin paine hitsauskohdassa pysyy vakiona. Hitsauksen jälkeen tyynyt tyhjennetään ja vedetään kaasutusletkun avulla pois putkesta. Tyynyjä on saatavissa 80″ kokoon saakka.

Uutiset